tirsdag den 22. november 2011

VIRKELIGHEDEN - SUNNY BEACH, T/R

Rasmus i slovakisk rastepladsæstetik. Tyve km udenfor Bratislava, Slovakiet.





Tereza boede i sin bedstemors gamle lejlighed, hvor alting stod som det havde gjort de sidste fyrre år. Rasmus og jeg står i modlysende morgenlys. Prag, Tjekkiet. 






Rapsmark, Lolland. Den Glade Viking, Sunny Beach.


 ”Det er fedest hvis I lige river lidt i trøjerne og sådan”. Den Glade Viking, Sunny Beach, Bulgarien.






Hjemtur. Det tog fem timer at komme tredive kilometer væk fra Sofia. Vi strandede i bulgarsk ingenmandsland og blaffede tilbage igen. Denne gang kunne vi ikke engang komme væk fra byen. Hen ad eftermiddagen beslutter vi at tage et tog til Budapest. Men billedet er flot. Ingen steder, Bulgarien.






Der er 766 km fra Sofia til Budapest, men det tog tyve timer. Der er kun ét jernbanespor, så da smuglere forsinkede toget ved den serbiske grænse, skulle vi ved hver station derefter vente på at de modkørende tog var passeret. Et par timer efter vi steg ud af toget i Budapest stod vi på en mørk tankstation, strandede igen. Stille, silende regn og totalt fravær af læ ville gøre det skrækkeligt at sove under åben ungarsk himmel. Vi blev desperate og greb en chance for at komme til Wien. Vi for vild i Wien og sov et par timer under en bro, for at vågne op og finde ud af at Wien er umådeligt kompliceret at komme ud af på tomlen. Vi begynder at traske ud af byen, tavse. Jeg var lige ved at græde, og overvejer hvad en flybillet hjem kan koste. Pludselig ser vi en tjekkisk bil ved et indkøbscenter. Held og tunger der er skruet godt på får os taget med ind i Tjekkiet, og derfra går det slag i slag til vi når Berlin om aftenen, 900 km væk. Brno, Tjekkiet.

1 kommentar: